DSC_6829

Krajina tří řek na Regiontouru

Mikroregion Ivančicko se v rámci vlastní expozice již podesáté v řadě prezentoval na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Regiontour, který se konal od 19. do 22. ledna 2017 na brněnském výstavišti. Motto letošní expozice znělo: „Mikroregion Ivančicko – krajina tří řek“.

Už z dálky expozice lákala hosty k návštěvě stánku netradičním cyklovozem a dřevěným směrovým ukazatelem z dílny umělce Josefa Zahradníka a velkoplošnými tematickými fotografiemi zobrazujícími atraktivity Mikroregionu Ivančicko. Prostřednictvím stánku o ploše 30 m² propagovaly města Ivančice a Oslavany vlastní zajímavé turistické cíle, služby i nově vydané informační materiály. Na pultu stánku tak návštěvníci mimo jiné našli novou mapu se zákresem všech oslavanských tematických cyklotras, praktický přehled významných akcí konaných v Mikroregionu Ivančicko v roce 2017, nebo nové propagační tiskoviny vydané k oslavě 10. výročí otevření rozhledny Vladimíra Menšíka na Hlíně, která proběhne 30. dubna 2017. Součástí prezentace stánku byl tradičně i Městský oslavanský pivovar, který nabídl kromě všech svých pivních speciálů v lahvích také čepované pivo. Zkrátka nepřišli ani milovníci vína, ti mohli ochutnávat vzorky z nabídky vín od ivančického vinaře Romana Komarova.

Očekávanou událostí letošního Regiontouru bylo také slavnostní představení a křest nového Turistického průvodce Mikroregionu Ivančicko vydaného za finanční podpory Nadace ČEZ a Jihomoravského kraje. Slavnostní křest proběhl za účasti představitelů měst Oslavany, Ivančice, Mikroregionu Ivančicko a tiskového mluvčího Skupiny ČEZ Jaderné elektrárny Dukovany Jiřího Bezděka. Zpestřením křtu byl doprovodný program v podobě vystoupení mažoretek a dívčí taneční skupiny, jež zajistilo Středisko volného času Ivančice.

Během konání celé akce navštívilo výstavní stánek Mikroregionu Ivančicko mnoho návštěvníků z řad laické i odborné veřejnosti, mezi nimiž nechyběla ani zástupci Jihomoravského kraje včele s hejtmanem Bohumilem Šimkem. Účast na veletrhu cestovního ruchu neslouží pouze k samotné turistické propagaci regionu, ale je zároveň příležitostí k navázání nových cenných kontaktů a získání přímých informací, kterou media, jako je internet, nemohou stále zcela nahradit.

I přesto, že Mikroregion Ivančicko neoplývá tolika významnými památkami, jako některé jiné české destinace a velká města, má v cestovním ruchu co nabídnout a na co nové návštěvníky nalákat do této krásné a rozmanité krajiny tří řek.  Děkujeme všem partnerům a členským obcím mikroregionu za podporu akce.

 

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje,Projekty centra společných služeb.