Dějepisná soutěž „Rytíři dějin“

logo (čtverec)Rytíři dějin je zábavná dějepisná soutěž pro žáky základních a středních škol podpořená programem O2 SmartUp. Již je přihlášeno 30 týmů z celého Jihomoravského kraje. Přihlaste i svůj tým a reprezentujte tak svoji školu! Přihlášení do soutěže je možné pouze do konce měsíce března.Celý článek …

Monitoring návštěvnosti cyklostezky Oslavany-Ivančice

Pomník-neznámému-padlému-cyklistoviV období od 1. 1. 2016 do 30. 11. 2016 proběhl v rámci Jihomoravského kraje monitoring návštěvnosti osmi cyklostezek, mezi kterými nechyběla ani cyklostezka Oslavany-Ivančice.

Díky tomuto monitoringu se zjistilo, že cyklostezka Oslavany-Ivančice patří v Jihomoravském kraji k těm nejvíce využívaným! Na cyklostezce bylo v celém sledovaném období zaznamenáno 142 005 průchodů, což bylo ze sledovaných cyklostezek zdaleka nejvíce.

Celý článek …

Informace ohledně projektu kompostérů

Mikroregion Ivančicko sděluje občanům členských obcí, kteří podali žádost o domácí kompostér, že celý projekt zatím úspěšně prošel procesem formálního hodnocení a zaregistrování ze strany Státního fondu životního prostředí. V současné době probíhá věcné hodnocení projektu. Poté, co Mikroregion obdrží vyrozumění od řídícího orgánu, zda náš projekt byl/nebyl schválen k financování, budou zájemci dále informováni (předpoklad: březen-duben 2017)