Děti v Mikroregionu Ivančicko si užijí nejen nafukovací atrakce, ale i šlapací autíčka

DSC_6225Zjednodušeně lze říci, že vše začíná nejpozději pálením čarodějnic a nekončí dříve, než jdou děti na podzim vypouštět draky a bláto s chladným větrem učiní všemu přítrž. O čem to mluvíme? Ano, o akcích pro děti. Měsíce květen a červen jsou již tradičně ve znamení konání různých dětských dnů. Těžko bychom v tomto období našli víkend, kdy by se v některé okolní obci něco zajímavého nepořádalo.

Již několik let Mikroregion Ivančicko nejen finančně, ale i hmotně podporuje pořádání dětských dnů v území svých 12 členských obcích. V roce 2012 to začalo pořízením nafukovací atrakce – velkého skákacího hradu. Majetek byl tehdy pořízen z dotací a dodnes je bezplatně půjčován pro veřejně prospěšné akce. Již zanedlouho se ukázalo, že to byl správný počin. Poptávka po zapůjčení atrakce ze strany obcí, škol, spolků a organizací pracujících s dětmi a mládeží na území mikroregionu začala být natolik vysoká, že skákací hrad je v sezóně od května do října téměř každý víkend zarezervován některou z členských obcí. Stále častějším problémem začala být nemožnost vyhovět velkému množství ostatních zájemců z řad pořadatelů dětských akcí.

Z toho důvodu Mikroregion Ivančicko přichází pro sezónu akcí 2017 s novinkami. V březnu bylo dokončeno pořízení dětského mobilního dopravního hřiště. O co se jedná? Mobilní dopravní hřiště je složeno z několika nejčastěji vyskytujících se dopravních značek, k tomu byly pořízeny dopravní kužely a šlapací autíčka pro děti více věkových kategorií. Organizátoři mohou atrakci sestavit na rovné ploše buď dle přiloženého plánku, nebo si libovolně uzpůsobit rozmístění jednotlivých prvků dle svých vlastních prostorových možností a představ. Projekt může mít jak zábavný, tak i vzdělávací přínos a byl financován z příspěvku Nadace ČEZ.

Jak již bylo zmíněno na úvod, poptávka po nafukovací skákací atrakci se stále zvyšuje a i na tuto skutečnost vedení Mikroregionu nezapomnělo. Na začátku června 2017 bude mít Mikroregion Ivančicko vyrobený zbrusu nový skákací hrad pro děti, který doplní stávající a vyjdeme tak vstříc většímu množství organizátorů veřejně prospěšných akcí. Organizátoři mohou též využít slunečníky od Skupiny ČEZ zapůjčené z Jaderné elektrárny Dukovany, které ochrání jejich akce ať už proti nepřízni počasí, nebo naopak před ostrým sluncem.

Také letos se těšíme na rozzářené tváře a spokojenost v očích těch nejmenších!

Ing. Bohumil Smutný
manažer Mikroregionu Ivančicko

logo_nadace-cez-web

 DSC_7630 DSC_7628  DSC_7623 DSC_7625 17,022 hrad Ivančicko (2) 17,022 hrad Ivančicko (5)

DSC_7637

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje.