POZVÁNKA na druhý ročník vinařské akce „Za Kounickou Frankovkou“

frankovka

Dne 27.5.2017 od 11 hodin se pro milovníky dobrého vína již podruhé otevřou sklepy a nalévací místa v Dolních Kounicích, Moravských Bránicích, Nových Bránicích a Trboušanech. Místní vinaři si pro vás chystají svá nejlepší vína, včetně vyhlášené a jedinečné Kounické Frankovky, kterou budete moct ochutnat na každém stanovišti. Připravujeme pro vás 20 otevřených sklepů a nalévacích míst. Doprava mezi jednotlivými vinařskými obcemi je zajištěna pomocí autobusové kyvadlové dopravy.

Cena vstupného je 300 Kč, součástí vstupenky je sklenička, kapsička na skleničku, mapka, 10 Franků, doprava mezi obcemi a drobné občerstvení u každého vinaře. Víno se nalévá za Franky a hodnota jednoho Franku je 10 Kč.

Kouzlem každého putování a otevřených sklepů je navázání kontaktu mezi vinařem a návštěvníkem. Je to osobnější a příjemnější ochutnávání vín, než poskytují samotné výstavy. Na nich totiž pravděpodobně nepotkáte vinaře, který dané víno vyrobil a nemáte možnost promluvit si s ním a poznat ho blíž. Toto právě poskytuje naše akce Za Kounickou Frankovkou, kde se nejen ochutnávají výborná vína od našich vinařů, ale vznikají zde i přátelské vztahy mezi vinaři a návštěvníky.

Radek Šusta

Frankovka 2 Frankovka3 Frankovka1

Za frankovkou

Publikováno v Nezařazené.