Letkovský šípek Ivančice

Podpora společenského života a vybavení obcích Mikroregionu Ivančicko

V roce 2017 Mikroregion Ivančicko realizoval projekt, jehož náplní byla řada aktivit na podporu života v malých obcích, ale i pořízení majetku. Projekt začal už na jaře 2017 pořízením nafukovací atrakce pro děti – skákacího hradu. Pro obce to znamená velkou úsporu. Hrad jim Mikroregion půjčuje bezplatně a na každé akci tak ušetří cca 5.000,- Kč, což je běžná cena, kterou obce musely hradit komerčním poskytovatelům.

Malá obec pořádá za sezónu v průměru až 3 akce, kde tento typ majetku využije. Uspořené finance tak mohou organizátoři investovat do dalšího zkvalitnění akcí, či jiných potřebných výdajů pro veřejnost v obcích.

17,022 hrad Ivančicko (2)

Také opět proběhla významná společná akce – Festival Mikroregionu Ivančicko. Tato akce se konala 24. června 2017 v Oslavanech a jen účinkujících zde bylo více než čtyři stovky. V horkém letním dni zde prezentovaly obce, spolky, školy a organizace pracující s dětmi a mládeží to nejlepší, co si pro veřejnost připravily.

DSC_7661

Ani menší obce však nezůstaly stranou. Když nyní vjíždíte do obce Biskoupky, první věc, která vás nově velmi příjemně překvapí, je poutavé a vtipné značení s mobiliářem od ivančického umělce Josefa Zahradníka. Obec Čučice si zase pořídila party stany pro pořádání venkovních společenských akcí.

Biskoupky uvítací poutač

V obcích Němčičky, Moravské Bránice, Nová Ves se konaly tradiční hody.

21752651_1949188215338581_4805514091420703007_o

Na Hlíně jste si mohli v horkých letních večerech opět několikrát vychutnat divadelní představení v příjemně ochlazujícím lesním prostředí.

Divadlo4

V obci Mělčany se v červnu mohli po dlouhé době opět setkat rodáci obce.

Mělčany_rodáci1

Ani folklór nezůstal stranou a mohli jste si ho užít při pouťovém odpoledni na začátku prázdnin v Ketkovicích.

Image (4)

Město Dolní Kounice realizovalo svoji tradiční a nosnou kulturní akci – Historické slavnosti Rosa coeli, kde jste si mohli užít nejen historickou hudbu, divadelní představení, víno, ale zkrátka celkově bohatý kulturní program pro děti i dospělé.

Hist.slavnosti_Dolní Kounice4

V Nových Branicích také mysleli na děti a uspořádali pro ně dětský den a pro mladé hasiče noční soutěž.

Hasičské závody2

To vše výše uvedené se podařilo zrealizovat díky příspěvku Nadace ČEZ, která projekt „Podpora společenského života a vybavení obcích Mikroregionu Ivančicko“ jako partner finančně podpořila v celkové výši 450.000,- Kč a bez jejího přispění by nebylo možné v našem území akce tohoto rozsahu realizovat.

Ing. Bohumil Smutný
manažer Mikroregionu Ivančicko

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje.