Do největší běžecké akce se zapojí i Ivančice

thumbnail-defaultBlíží se největší běžecká událost v České republice. Přes 80 tisíc běžců, mezi nimi i mnoho olympioniků, vyběhne ve středu 20. června přesně v jeden okamžik na tratě závodů T-Mobile Olympijského běhu po celé zemi. A pozadu nebudou ani Ivančice, kde se poběží jeden z více než 80 závodů. Všichni, kteří se chtějí do akce zapojit, se mohou přihlásit na www.olympijskybeh.cz do 11. června.

Olympijská myšlenka prostřednictvím běhu ožívá přes třicet let a může u toho být každý. Stačí běžecké boty a chuť vyrazit na připravené trasy. Po celé zemi se uskuteční více než 80 běhů. Mezi nimi nebude chybět ani běžecký závod v Ivančicích, který nabídne trasu na 2,5 a 5 km a pro děti 400 a 800 m. Zázemí závodu se nachází na stadionu FC Ivančice a program začíná v 17 hodin.

Ač se bude běhat na více než osmdesáti místech v celém Česku, budou mít závody jedno společně – a to start z éteru Českého rozhlasu Radiožurnál. Všechny běhy se konají jako oslava celosvětového Olympijského dne, tedy výročí založení Mezinárodního olympijského výboru. Do Česka přinesl myšlenku Olympijských běhů už v roce 1987 legendární běžec Emil Zátopek.

V rámci T-Mobile Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, která umožňuje sportovat dětem, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků.

Pokud se někdo chce přidat k desetitisícům běžců a přitom nemá možnost startovat na oficiálních závodech, může využít individuální výzvu a díky aplikaci EPP si zaběhnout závod odkudkoliv, ať už na oblíbené trase za domem nebo třeba v zahraničí.

Registrace do všech závodů probíhají na www.olympijskybeh.cz. Startovné začíná na 150 Kč. Děti do 15 let běží v rámci dětských závodů zdarma.

T-Mobile Olympijský běh

Publikováno v Informace z obcí Mikroregionu.