Banner web

ZVEME VÁS NA FESTIVAL MIKROREGIONU IVANČICKO 2018

KlášterTaké v letošním roce vás srdečně zveme na putovní akci „Festival Mikroregionu Ivančicko 2018“. Předchozí 2 ročníky akce se odehrály v Ivančicích a Oslavanech, logicky tedy přichází řada na další významné město mikroregionu.  Dne 16. června 2018 se veřejnosti otevřou brány romantického prostředí kláštera Rosa coeli v historicky malebných Dolních Kounicích. Nejen přímo prostory v klášteře, ale i prostranství v jeho blízkém okolí budou využity pro letošní opravdu bohatý program. A proč bude letos akce ještě ve větším rozsahu? Mikroregion Ivančicko totiž letos slaví výročí 15 let od svého založení.

Hlavním mottem akce i pro letošní ročník zůstává heslo „prezentace obcí, organizací a spolků“, zkrátka toho nejlepšího, co Mikroregion Ivančicko může nabídnout. Akce je určená pro celou rodinu, každá věková kategorie zde bude moct najít něco vhodného pro sebe.

DSC_7661Program ve 14 hod. slavnostně zahájí výstřelem z děla střelci Sv. Gotharda, kteří zde budou mít vojenské ležení. Poté již na hlavním pódiu přímo v klášteře začnou hudební, dramatická, či taneční vystoupení. Shlédnout budete moct to nejlepší, co si pro vás za uplynulý školní rok připravily základní, střední a umělecké školy z regionu, spolky, chybět zde nebudou také SVČ Ivančice, DDM Oslavany, či folklórní Podhorácký soubor Ketkovice. Svoji tělesnou obratnost budou prezentovat sokolové z Nových Bránic a judisté z Dolních Kounic. Těšit se můžete také na dva velké koncerty. V odpoledním programu vystoupí skupina Karel Gott Revival Morava a večer akci uzavře tříhodinový koncert oblíbené skupiny Rock String (19-22 hod.).

IMG_0024Akci budou doprovázet také různé výstavy. K vidění zde například budou výtvarné práce studentů Gymnázia Jana Blahoslava Ivančice, žáků základních škol z Oslavan a Nových Bránic, dále proběhne výstava fotek s tématikou našeho mikroregionu od fotoklubu FotKI Ivančice. Český svaz chovatelů z Moravských Bránic zde uspořádá malou výstavu drobného zvířectva. Tímto však výčet zdaleka nekončí. Na hřišti za klášterem budou tvořivé dílničky, prezentační stánky, výrobky a aktivity pro děti. Najdete zde malování, keramiku, výtvarnou dílnu, sportovní aktivity, tvoření ze dřeva. Pro odreagování nejmenších zde bude skákací hrad a šlapací motokáry.

DSC_7705Hladem a žízní na akci také nezůstanete. O blaho vašich chuťových buněk se postarají šikovní kuchaři ze Střední školy dopravy, obchodu a služeb z Moravského Krumlova a další komerční provozovatelé. Pro dospělé návštěvníky akce nebudou chybět stánky s ochutnávkami regionálních oslavanských pivovarů a dolnokounických vín. Prohlídky kláštera bez průvodce budou možné do 19 hod.

Hlavními partnery akce jsou Nadace ČEZ, Jihomoravský kraj a město Dolní Kounice. Vstup na akci je pro všechny bezplatný. Těšíme se také na vás v příjemně stráveném červnovém odpoledni v Dolních Kounicích!

        NadaceCEZ_400x300_RGB_svetlePozadi_transparentniLOGO_CZ_JMKPrapor MRErb Dolní Kounice

 

Festival Mikroregionu - Program akce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mapa2

Plakát - Festival Mikroregionu

Publikováno v Nezařazené.