Na „Skřípáku“ se bude opět jíst a pít

 

????????????????????????????????????

 

 

Třetí srpnovou neděli se louka u řeky Jihlavy a Stříbského mlýna opět zaplní stánky plnými voňavých dobrot a davem nadšenců milujících dobré jídlo a pití.

Pořadatelé ze sdružení „O děti postaráno“ vás totiž srdečně zvou na druhý ročník setkání amatérských nadšenců kuchařů, pekařů, cukrářů… Restaurant Day Ivančicko, kteří vám rádi nabídnou dobroty ze svých více méně domácích kuchyní.

 

 

 

 

Na své si přijdou milovníci masa, zeleniny, sladkostí, piva, vína, ale i dalších nevšedních pamlsků. Kuchaři nezapomínají ani na vyznavače veganství a zdravého stravování.

Připravený program láká nejen divadelní a filmové diváky na setkání s již tradičním hostem této akce Lukášem Hejlíkem, ale i rodiny s dětmi, které se mohou těšit na divadelní pohádku o Stříbském lese či výtvarné dílničky. Vyznavači hudby si zase přijdou na své se skupinou Timbuktu.

Restaurant_day_A3_2018

Koncept akce Restaurant Day vznikl v roce 2011 ve Finsku, kde měl propagovat gastronomickou kulturu a přinést nové recepty a inspirace do gastronomie. V roce 2015 již do tohoto projektu bylo zapojeno 1698 pop-up restaurací v 35 zemích světa, mezi které patří Praha, Bratislava, Vídeň a Ivančice. V tento den si může otevřít svou jednodenní pop-restauraci kdokoliv. Myšlenka tzv. Pop-up restaurace tkví v tom, že organizátor spojuje gastronomii s jiným kulturním nebo zážitkovým aspektem. Jejím cílem je nabídnout návštěvníkům neobvyklý gurmánský zážitek. Cílovou skupinou tohoto typu podnikání jsou lidé, kteří chtějí kromě jídla zažít i dobrodružství. Jde o koncept v gastro podnikání, při kterém se Pop-up restaurace otevírají krátkodobě, čili někdy jen na jeden den, týden nebo měsíc. Slouží také jako nástroj propagace restaurace, šéfkuchaře, produktů nebo i charity, festivalu či veřejné sbírky.

Zdroj: Wikipedia

Jitka Živná
specialista pro rozvoj Mikroregionu

Publikováno v Pozvánky na akce v Mikroregionu.