Mikroregion Ivančicko oslaví výročí putovní výstavou kreslených obrazů obcí

obraz-ivanciceV rámci oslav výročí 100 let od založení Československé republiky proběhne v obci Moravské Bránice putovní výstava kreslených obrazů od akademického malíře Svatopluka Drápala, jejímž nositelem je Mikroregion Ivančicko. Výstava bude zahájena v sobotu 27.10. od 15 hod. v Sokolovně v Moravských Bránicích.

Mikroregion Ivančicko při příležitosti 15. výročí své existence a stých narozenin republiky nechal namalovat obrazy všech čtrnácti členských obcí (Biskoupky, Čučice, Dolní Kounice, Hlína, Ivančice, Ketkovice, Kupařovice, Mělčany, Moravské Bránice, Němčičky, Nová Ves, Nové Bránice, Oslavany, Senorady).

Jde o různé motivy, které prezentují významná místa v obcích (kostely, památky, pomníky, návsi, zajímavá přírodní zákoutí), ale i tradice a život v obcích, například hody. Výstavu můžete shlédnout v Moravských Bránicích o víkendu 27.-28.10. a následující víkend 3.-4.11.2018. Pokud to zde nestihnete, nezoufejte. Výstavu pojal Mikroregion Ivančicko jako putovní a postupně se objeví v dalších členských obcích, které projevily o tyto obrazy zájem.

A pokud se Vám kresby zalíbily a chtěli byste je mít v tištěné podobě, pak se můžete těšit na prosinec, kdy vyjde stolní kalendář Mikroregionu, který bude letos obsahovat pouze tyto vybrané kreslené motivy.

Ing. Bohumil Smutný

Publikováno v Pozvánky na akce v Mikroregionu.