Desítky tisíc získaly obce v Mikroregionu Ivančicko na své akce

IMG_20180729_171752_HDRV roce 2018 realizoval Mikroregion Ivančicko projekt s názvem „Podpora společenského života, vzdělávání a vybavení v obcích Mikroregionu Ivančicko“, který byl podpořen finančním příspěvkem od Nadace ČEZ v celkové výši 450.000,- Kč. Do malých obcí v Mikroregionu Ivančicko se tak dostala podpora na jejich aktivity, ať se jednalo o společenské akce, nebo pořízení drobného majetku.

Tajemník Mikroregionu Ivančicko, Ing. Bohumil Smutný projekt více přiblížil: „Obdobně jako každý rok, i vloni si mohly členské obce Mikroregionu Ivančicko požádat o příspěvek z financí, které máme možnost čerpat od Nadace ČEZ. Většinou šlo o kulturní akce, například výdaje na organizaci tradičních krojovaných hodů, dětských dnů, historických slavností, či folklórních vystoupení. Z regionálně známějších a oblíbených akcí bych zmínil například podzimní historické slavnosti v Dolních Kounicích, nebo veřejností vyhledávaná letní divadelní představení v přírodě v obci Hlína. Ve dvou obcích proběhla výsadba zeleně, jinde zase nechybělo také pořízení mobiliáře a vybavení.

Také samotný Mikroregion Ivančicko vloni organizoval pro veřejnost zajímavé akce. Oblibě se těšil Festival Mikroregionu, který proběhl v červnu v romantickém prostředí kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích a zaznamenal stovky účinkujících. Prvním ročníkem jsme odstartovali novou sportovní akci s názvem Cyklovyjížďka. Ta vedla přes obce Ivančice, Oslavany, Ketkovice, Senorady, Novou Ves. Tuto akci plánujeme zopakovat i letos, tentokrát s trasou vedenou na jihovýchodní směr Mikroregionu – Moravské Bránice, Dolní Kounice. Podporujeme i začínající podnikatele a v rámci projektu jsme pro ně zorganizovali bezplatné workshopy, které mají přispět k získání znalostí, jak nastartovat vlastní živnost. Projekt také nezapomněl připomenout 100 let výročí vzniku československé republiky a 15. výročí vzniku Mikroregionu Ivančicko. Ve spolupráci s akademickým malířem Svatoplukem Drápalem z Biskoupek byla připravena putovní výstava kreslených akvarelových maleb členských obcí Mikroregionu Ivančicko. Možné ji bylo shlédnout v některých obcích již od loňského podzimu a tam, kam se ještě nedostala, určitě zavítá i letošním roce.“

NadaceCEZ_400x300_RGB_svetlePozadi_transparentni

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje.