Nová facebooková skupina „Dobrovolníci Ivančicko“

Ivančicko2Založili jsme facebookovou skupinu Dobrovolníci Ivančicko. Je určená pro komunikaci mezi dobrovolníky na Ivančicku, kteří mohou pomoci a těmi, co pomoc hledají. Ozývají se nám na portál www.regionivancicko.cz lidi, že bych chtěli pomoci, ale neví, na koho se obrátit, dáváme telefonní čísla do článků, ale nakonec jsme se shodli, že pro region bude nejlepší vytvořit skupinu, ve které mohou lidé komunikovat mezi sebou rovnou a nepotřebují pro to prostředníka. Chceme tímto způsobem pomoci zvládat mimořádnou situaci v regionech.

Martin Horký, zakladatel RegionIvancicko.cz

Celý článek …

DŮLEŽÍTÉ – ORDINACE PRAKTICKÝCH LÉKAŘŮ ZS OSLAVANY ❗❗❗

Po dnešním setkání všech prakt. lékařů Oslavan, včetně pí. MUDr. Theinerové, a na doporučení Sdružení prakt. lékařů ČR, uveřejněným na web. stránkách SPL, bylo dohodnuto:

Vyhlášení nouzového stavu od 16.3.2020.

Na základě doporučení Sdružení praktických lékařů ČR, při naprosté absenci vládou slibovaných ochranných pomůcek a s ohledem na omezení vzájemných kontaktů, jsme nuceni vyhlásit nouzový stav pro provoz ordinací praktických lékařů, včetně prakt. lékaře pro děti a dorost.Celý článek …

Výstava banner3

AKCE ZRUŠENA: VÝSTAVA MIKROREGIONU IVANČICKO

AKCE ZRUŠENA: NÁHRADNÍ TERMÍN BUDE SDĚLEN!  Mikroregion Ivančicko zve širokou veřejnost na výstavu věnovanou prezentaci všech svých čtrnácti členských obcí. Na jednom místě najdete nejen základní informace o obcích, ale také zajímavé exponáty, propagační materiály, tipy na zajímavá místa a výlety, velkoplošné fotografie a mnoho dalšího. Výstava proběhne od 3. 4. do 15. 5. 2020 v Památníku Alfonse Muchy v Ivančicích. Zároveň vás zveme na vernisáž s kulturním programem, která se bude konat ve čtvrtek 2. 4. 2020 v 15 hod.  Celý článek …

Reportáž z letošního zájezdu do Sládkovičova

IMG_0188

Mikroregion Ivančicko pořádal zájezd na jedinečný gastronomický zážitek, ale také za kulturou, poznáním a relaxací. Navštívili jsme již tradiční Klobáskový festival ve slovenském Sládkovičovu (partnerské město Ivančic). Zájem lidí o tuto akci byl letos rekordní, a to i přes obavy a odhlášené účastníky kvůli zdravotním hrozbám posledních dnů. Seniory z obcí Mikroregionu Ivančicko jsme letos podpořili sníženou cenou zájezdu díky dotaci z Jihomoravského kraje v rámci projektu „Mikroregion Ivančicko pro seniory a handicapované“.
Celý článek …