Reportáž z letošního zájezdu do Sládkovičova

IMG_0188

Mikroregion Ivančicko pořádal zájezd na jedinečný gastronomický zážitek, ale také za kulturou, poznáním a relaxací. Navštívili jsme již tradiční Klobáskový festival ve slovenském Sládkovičovu (partnerské město Ivančic). Zájem lidí o tuto akci byl letos rekordní, a to i přes obavy a odhlášené účastníky kvůli zdravotním hrozbám posledních dnů. Seniory z obcí Mikroregionu Ivančicko jsme letos podpořili sníženou cenou zájezdu díky dotaci z Jihomoravského kraje v rámci projektu „Mikroregion Ivančicko pro seniory a handicapované“.
Celkem 83 účastníků z různých obcí Mikroregionu se vydalo dvěma autobusy v sobotu 7. března 2020 v časných ranních hodinách směrem na jižní Slovensko. Na místo jsme dorazili na zahájení akce a podpořili jsme dva šikovné ivančické soutěžní týmy (dospělí a děti), které se zde prezentovaly a vyráběly čerstvé pečené klobásky přímo před zraky návštěvníků akce. Nouze nebyla ani o četné lahodné ochutnávky buchet, uzenin a jiných dobrot, které soutěžní týmy návštěvníkům zdarma nabízely v rámci své prezentace. Gratulujeme dětem ZŠ Vladimíra Menšíka Ivančice k neuvěřitelnému vítězství a soutěžnímu týmu města Ivančice k hezkému 6. místu z 18 mezinárodních týmů.

Po krásně stráveném dopoledni plného vůni a chuťových zážitků jsme se odpoledne přesunuli do termálního koupaliště v Dunajské Stredě. Zde jsme strávili velmi příjemné odpoledne v hezkém prostředí a načerpali energii z horké termální vody.

Publikováno v Nezařazené.