Hledáme aktivní seniory a handicapované do škol a školek

granny-4219405_1280

Mikroregion Ivančicko v rámci projektu pro seniory ve věku 55+ a handicapované osoby, hledá seniory a handicapované do škol a školek k propojování mezigeneračních aktivit.

Naší myšlenkou je najít aktivní seniory a handicapované, kteří něco šikovného umí či znají a chtějí se ve svém životě cítit ještě nějak užiteční. 😊

 

Máte co nabídnout?

  • Umíte plést, háčkovat, vyšívat, paličkovat, vařit, péct, něco vyrábět, plést velikonoční pomlázky, zpívat, hrát na hudební nástroj či jiné dovednosti? Máte chuť tyto dovednosti naučit děti v Základní škole?
  • Anebo rádi vyprávíte pohádky či příběhy, hrajete divadlo? Hledáme i čtecí babičky a dědečky, kteří by občas zavítali do Mateřské školky a dětem něco hezkého přečetli či s nimi strávili nějaký čas, popovídali si a podobně.
  • Jen vy jste osobně zažili historii (válku, poválečnou dobu, socialismus, revoluci, …). Přijďte mezi žáky základní školy na besedu, povyprávět o svých zážitcích a zkušenostech z vašeho dětství, mládí, … Co jste prožili, ale mladá generace už si podobné věci nedokáže ani představit. Jak se žilo na vesnici, jak ve městě, jak se žilo bez moderních technologií, mobilů, počítačů a sociálních sítí.
  • Na školách je také velký zájem o propojování generací formou „kaváren“. Senioři – rodiče – děti – učitelé. Co si s dětmi něco jen tak vyrobit či upéct, uvařit kávu či čaj, přitom si popovídat, vzájemně si vyměnit své zážitky a zkušenosti, zazpívat si, zahrát na hudební nástroj a pak si připravené jídlo společně sníst, vypít – zkrátka, udělat si jen tak společné hezké odpoledne?

 

Hledáme právě Vás? Kontaktujte koordinátorku projektu paní Jitku Živnou na tel. 775 195 763 nebo e-mailem: zivna@ivancicko.com. Rádi Vás uvítáme a propojíme se základními a mateřskými školami v našem Mikroregionu. Mezi školami je o Vás velký zájem – těší se na Vás – tak se nebojte a ozvěte se. Bude to zajisté přínosné pro všechny zúčastněné skupiny. 😊

 

read-1710011_1280  wickerwork-1314017_1280  for-reading-813666_1280  crochet-450724_1280

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje,Projekty centra společných služeb.