!!! AKCE ZRUŠENA !!!

Akce zrušenaJe nám velice líto, ale musíme vám oznámit, že jsme se po delší úvaze rozhodli ZRUŠIT AKCI CYKLOVYJÍŽĎKA MIKROREGIONU IVANČICKO DNE 26.9.2020 vzhledem k aktuální nepříznivé předpovědi počasí na sobotu 26.9.2020 (déšť, vítr, nízké teploty) a současně v kombinaci s obtížným předvídáním, jak se dál budou vyvíjet omezující vládní opatření či doporučení v souvislosti s nepříznivým trendem šířením nemoci COVID-19. Náhradní termín akce plánujeme na jaro 2021.

  • Start vyjížďky je 26. 9. 2020 v 10 hodin z nádvoří ivančické radnice (Palackého náměstí 6 – zadní trakt budovy, za kinem).
  • Začátek prezence je v 9:15. Podrobný popis trasy obdrží každý účastník na startu, nebo ho lze včetně mapy stáhnout ZDE (PDF).
  • Příjezd do cíle je očekáván dle individuálního tempa každého účastníka mezi 14 a 15 hodinou.

POPIS TRASY:

Trasa je vedena po silnicích a zpevněných komunikacích – délka trasy cca 40 km.

MAPA NA WEBSTART – MÚ Ivančice, silnice směr Alexovice, po průjezdu zástavbou ve směru Řeznovice u transformátoru odbočit vlevo na zpevněnou cestu. Po cca 1 km přejezd přes silnici č.152 do obce Budkovice. U obchodu odbočit vlevo směrem k řece Rokytné. Po cca 200 m odbočit vpravo kolem odpočívky „Zvěrokruh” k lávce a pokračovat kolem řeky pod obec Rokytnou, kde se přejede silnice a pokračuje se přes lávku k hájovně Obůrka a dále po zpevněné cestě kolem M. Krumlova k autobusovému nádraží. Trasa dále pokračuje po ulici U mostu, Tylova, Rakšická po mostě na ulici Okružní. Dále ulicí Tiskárenskou k rybníku Brabčák. Dále polní cestou k železničnímu přejezdu a po zpevněné cestě podél kolejí do Dobřínska a Jamolic. Zde na křižovatce se dáme doprava na hlavní silnici směr Polánka. Asi po cca 1,5 km odbočíme doleva na Hrubšice (bude označeno). Po cestě sjedeme do Hrubšic a pokračujeme směr Řeznovice, Alexovice. Z Alexovic pojedeme do cíle vyjížďky, který je v místě startu.

Trasa včetně mapy také ke stažení a tisku ZDE (PDF).


Kdo byl Miroslav „Buskin“ Mucha

9 IMG_0004 - kopieLetec Miroslav Mucha, ivančický rodák (nar. 31. 1. 1920) mezi přáteli přezdívaný „Buskin“, byl příznivcem sportu, a tedy i cyklistiky. Rád jezdil po okolí Ivančic. Směrem, kterým vedeme vzpomínkovou trasu, našlapal s přáteli mnoho kilometrů.
Miroslav Mucha je jediným padlým zahraničním vojákem z našeho města. Po napadení ČSR 1939 odešel ilegálně přes Slovensko, Maďarsko, Jugoslávii do Sýrie a odtud do Francie. Po porážce Francie odplul do Anglie. Zde přešel od pozemního vojska k letectvu. Po výcviku létal u bombardovacího letectva RAF. Létal na letadlech Wellington jako navigátor. Při nočním letu 13. 10. 1942 pro špatné počasí (mlha) letadlo u obce Scropton havarovalo. Všech šest členů osádky zahynulo. V roce 1946 prezident republiky udělil Miroslavu Muchovi in memoriam Československý válečný kříž. V letošním roce byla ke stému výročí narození na rodném domě Miroslava Muchy odhalena pamětní deska.

 .

 .


Plakát cyklovyjížďka 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publikováno v Cyklostezky Mikroregionu,Dobrovolný svazek obcí informuje,Pozvánky na akce v Mikroregionu,Projekty centra společných služeb.