Dejte vědět o vašem projektovém záměru a získejte podporu

Investment and crowdfunding concept Free VectorÚzemí obcí Mikroregionu Ivančicko je součástí Místní akční skupiny Brána Brněnska. Díky tomu byly zde získány za posledních 5 let dotace zatím ve výši cca 28,5 mil. Kč. Tyto finance získala nejen města, obce, ale i příspěvkové a neziskové organizace, spolky a podnikatelé. Aby tato Místní akční skupina mohla být užitečná i Vám, potřebuje alespoň základní informace o Vašich plánech do budoucna. Můžete být občan, podnikatel, zemědělec, nezisková či příspěvková organizace, představitel samosprávy. Důležité je, aby se Váš záměr realizoval na území obcí Biskoupky, Čučice, Dolní Kounice, Hlína, Ivančice, Ketkovice, Kupařovice, Mělčany, Moravské Bránice, Němčičky, Nová Ves, Nové Bránice, Oslavany, Senorady.
Máte plány do budoucna? Pokud připravujete nějaký projekt, rozvojovou investici, nebo klidně i kulturní, vzdělávací, sportovní nebo jinou akci, dejte vědět vyplněním krátkého formuláře, který naleznete ZDE.

Celý článek …

!!!Sbírku pro oblast zasaženou tornádem organizuje i SVČ Ivančice a KIC Ivančice

Nové informace ke sbírce pro postižené tornádem: Sběrná místa na SVČ Ivančice a KIC Ivančice jsou uzavřena. Pokud i nadále chcete pomoci, prosím registrujte se přes stránky https://dobrovolnici.jmk.cz/ , kde najdete veškeré pokyny týkající se pomoci občanům z míst zasažených tornádem a informace, co pro ně můžete ještě udělat. Případně kontaktujte linky koordinátorů pomoci. Můžete na nich nabídnout či poptat pomoc. Fungují od 8.00 do 18.00 hodin. Tel. čísla: 720 543 278, 720 543 275, 720 543 270, 773 645 283, 773 642 696, 773 643 274, 773 645 670.

Velká část darů byla do postižených míst odvezena. Zbývající materiál se bude dodávat dle zájmu, případně se předá na charitativní účely. Všem, kdo jste pomohli, děkujeme!

Lapidárium Oslavany – Hlasujte v soutěži Patrimonium pro futuro

NPÚLapidárium Muzea Brněnska na oslavanském zámku bylo navrženo územním pracovištěm Národního památkového ústavu v Brně na cenu „Patrimonium pro futuro“. Cena zhodnocuje a vyzdvihuje, co se v oblasti památkové péče podařilo, a oceňuje ty, kteří se o úspěšné dílo přičinili. O vítězi ceny „Památky děkují“ rozhoduje veřejnost. Cenu získává počin, který zvítězí v on-line hlasování.  Hlasovat pro oslavanské lapidárium můžete ZDE. Více informací o soutěži a další proklik k hlasování naleznete ZDE.

Celý článek …

Zámecké salonky v Oslavanech jsou k pronájmu pro soukromé i veřejné akce

IMG_4252Kulturní informační středisko Oslavany informuje: Doufáme a věříme, že konečně budeme opět moci žít bez různých zákazů a omezení a jsme moc rádi, že Vám můžeme nabídnout na Oslavanském zámku nově zrekonstruované krásné místnosti: obřadní síň, hudební salonek, zrcadlový sál (taneční), bar, velkou jídelnu a na podzim bude dokončena i malá jídelna. Tyto místnosti se dají využít k pronájmu jednotlivě nebo jako celek k rodinným, společenským, firemním a různým akcím. Dají se zde také domluvit svatby, koncerty, přednášky atd. Byli bychom moc rádi, kdyby se tyto krásné, romantické prostory, které jsou tu opraveny právě pro vás využily. Bližší informace na tel. 546 418 411 nebo přímo na sekretariátu MěÚ Oslavany.Celý článek …

Pozvánka na 11. setkání starostů

Dovolujeme si vás pozvat na 11. setkání starostů Dobrovolného svazku obcí Mikroregionu Ivančicko v rámci doby udržitelnosti projektu Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce – Centra společných služeb, které se uskuteční dne 22.6.2021 (úterý) v 16:00 hod. v Dolních Kounicích – budova Kulturního domu (Masarykovo nám. 142/10, 664 64 Dolní Kounice). Pozvánka na 11. setkání strostů (PDF).

Aktuální informace k bezplatné právní poradně pro seniory a handicapované

Právní poradna 2021Bezplatná právní poradna byla ukončena v květnu 2021, prosíme vás, abyste se dále již nepřihlašovali, další termíny nyní již nebudou vypsány. Vzhledem k velkému zájmu však od podzimu 2021 pro vás připravujeme novou právní poradnu, která se otevře většímu množství obyvatel Mikroregionu Ivančicko. Jelikož došlo k ukončení projektu pro seniory a handicapované, ze které byla bezplatná právní poradna dotována, bude se muset pravděpodobně jednat již o placenou službu. Pokud k tomu dojde, její cenu se budeme snažit nastavit tak, aby byla příznivá a citlivá vůči potřebným sociálním skupinám obyvatel Mikroregionu Ivančicko. Další informace včas zveřejníme na našich stránkách.