Univerzita třetího věku MU nabízí nevšední zážitky, aktuální znalosti a trvalá přátelství

Zahájení prvního ročníku všeobecně zaměřeného kurzu univerzity třetího věku | Univerzita třetího věku | Masarykova univerzitaMasarykova univerzita je největší brněnskou univerzitou a nabízí také programy seniorského vzdělávání v rámci Univerzity třetího věku, ve zkratce U3V.

Na U3V MU si můžete vybrat z bohatého programu, který podporuje fyzickou i duševní svěžest a neustálou aktivitu. Během výuky budete mít možnost poznat špičkové odborníky z nejrůznějších pracovišť Masarykovy univerzity, ať už se bude jednat o lékaře, vědce či právníky. Během studia navštívíte budovy MU a budete mít možnost čerpat nejrůznější benefity spojené s komunitou Masarykovy univerzity. V neposlední řadě můžete navázat nová přátelství s vrstevníky podobného smýšlení a zájmů.

Na akademický rok 2024/2025 jsme pro Vás připravili několik dlouhodobých kurzů, některé z nich jsou již kapacitně naplněny, ale stále ještě máme volná místa ve dvou kurzech. První z nich je Všeobecně zaměřený kurz, konkrétně 1. ročník tříletého kurzu. V tomto kurzu se můžete slyšet přednášky z nejrůznějších oborů, těšit se můžete na lékařská témata, farmacii, ekonomii a mnoho dalších.

Volná místa jsou také v kurzu s názvem U3V a Moravské zemské muzeum, kde nevšední poznatky ze své práce představí odborníci z Moravského zemského muzea.

V průběhu roku připravujeme také široký výběr krátkodobých kurzů s nejrůznější tematikou, například filmový kurz, kyberbezpečnost, trénování paměti nebo kreativní dílny. Účastnit se můžete také pohybových či jazykových kurzů. Tím to ale nekončí, pořádáme exkurze, koncerty, výjezdy do Telče i mimořádné přednášky.

Přihlášky ke studiu přijímáme do 30. června 2024, a to elektronicky nebo osobně v kanceláři U3V MU. Vzdělávání je bezplatné, každoročně se hradí pouze zápisné, které činí 960 Kč.

Ještě stále váháte?

Navštivte naše webové stránky www.u3v.muni.cz, kde jsou k dispozici programy kurzů a další informace.

Těšíme se na Vás!

Kolektiv U3V MU

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje.