Moravské Bránice - Lavičky

Ivančicko opět žije

Díky spolupráci Mikroregionu Ivančicko s Jadernou elektrárnou Dukovany a Nadací ČEZ vznikla v roce 2022 opět spousta krásných projektů.

Všestranný rozvoj členských obcí je pro Mikroregion Ivančicko dlouhodobou prioritou. Daří se nám to ve spolupráci s partnery, kteří nás stabilně podporují. Těmito partnery jsou Nadace ČEZ a Jaderná elektrárna Dukovany. Díky finančnímu příspěvku od Nadace ČEZ jsme na přelomu let 2022/2023 pomohli obcím Ketkovice, Moravské Bránice, Nová Ves, Nové Bránice, Senorady a také samotný mikroregion mohl veřejnosti přinést nové zajímavé aktivity.

Zde je malé ohlédnutí, čeho se podařilo dosáhnout v jednotlivých členských obcích. V obci Ketkovice byla dokončena rekonstrukce drobné sakrální památky a provedena úprava jejího okolí. Jednalo se o obnovu polního kříže v aleji a vysázení nových lip. Realizací projektu došlo k obnově posledního kříže v obci a vzniklo pěkné místo s výhledem na obec. Kříž bude zachován pro další generace a občané zde tak získají klidné odpočinkové místo na trase vybízející k procházkám. V Moravských Bránicích byl pořízen nový mobiliář. Konkrétně šlo instalaci dvou nových dřevěných lavic z akátu do veřejného posezení pod pergolou na ulici Na Potoku. Existující odpočinkové místo tak bylo rozšířeno a stalo se ještě atraktivnější jak pro turisty, tak místní obyvatele. Dále byly nakoupeno osm nádob na zimní posyp. Díky nim je v zimním období ke zvýšena bezpečnost chodců v těch částech obce, kde je větší pravidelná frekvence chodců (u školky, školy, cesty na nádraží). Nová Ves si připomněla svoji slavnou historii obce slovem i obrazem. Vydána byla nová knížka, která svým poutavým zpracováním a formou zaujme jak místní obyvatele, tak i všechny další zájemce o obec. V Nových Bránicích bylo podpořeno vzdělávání dětí a mládeže. Pro místní základní školu byla pořízena nová interaktivní sestava o velikosti 75 palců s multidotykovým displejem a výukovým software. Děti základní školy tak mají možnost využívat moderních forem výuky. Pro obec Senorady je důležitá podpora kulturních a společenských akcí, které utvářejí identitu regionu. Aby se mohli lidé častěji setkávat a podpořily se tradiční kulturní události, byly pořízeny velkoplošné párty stany, pod kterými se schovají desítky lidí.

Po celý rok je pro veřejnost připravováno Videozpravodajství Mikroregionu, které přináší pravidelně reportáže o tom, co nového a zajímavého se v našem regionu a obcích událo. Tato videa najdete na webových stránkách mikroregionu www.ivancicko.com a platformě YouTube.

Všechny výše uvedené a další aktivity jsou realizovány v rámci projektu, který je v těchto týdnech dokončován a nese název „Podpora obcí Mikroregionu Ivančicko a společné aktivity 2022“. Děkujeme našim partnerům, Nadaci ČEZ a Jaderné elektrárně Dukovany za podporu, bez které by uskutečnění tohoto přínosného projektu nebylo možné.

Ing. Bohumil Smutný
manažer Mikroregionu Ivančicko

loga-web

  Senorady – party stan

Senorady - party stan1

Nové Bránice – interaktivní tabule v ZŠ

Nové Bránice - Tabule 2

Ketkovice – oprava kříže v poli

Ketkovice - kříž2

Nová Ves – Kniha o historii obce slovem i obrazem

Nová Ves kniha 2

Moravské Bránice – nové lavičky a nádoby na posyp

Moravské Bránice - Lavičky Moravské Bránice - Nádoba na posyp

Publikováno v Projekty centra společných služeb.