Projekt „Rok Mikroregionu Ivančicko“

Pro Ivančicko je každoročně jedním z nejvýznamnějších projektů partnerství s Nadací ČEZ. Vzhledem k tomu, že převážná část území leží v havarijním pásmu Jaderné elektrárny Dukovany, má mikroregion možnost od Nadace ČEZ v rámci programu podpory regionů získávat pro své obce finanční prostředky na své veřejně prospěšné projekty.

Každý rok proto v rámci území probíhá aktivita nazvaná „Rok Mikroregionu Ivančicko“, která zahrnuje kulturní, sportovní, dětské a společenské akce konané v členských obcích. Z nadačního příspěvku jsou hrazeny náklady spojené s organizací a zajištěním těchto akcí jednotlivými obcemi zapojenými do projektu.  V roce 2015 byly zapojenými obcemi Dolní Kounice, Hlína, Ketkovice, Mělčany, Moravské Bránice, Nová Ves a Nové Bránice.  Konkrétně se těchto příspěvků podpořily občanům dobře známé akce v obcích, jakými jsou například divadelní představení v obci Hlína, historické slavnosti v Dolních Kounicích, rozmarýnové hody v Nové Vsi a Moravských Bránicích, folklórní slavnosti vožení krála v obci Ketkovice a různé dětské dny, soutěže a hasičské závody v obcích Mělčany a Nové Bránice.

Pro podporu propagace území byla vydána nová informační brožura o turistických cílech, zajímavostech a akcích v obcích. Nová brožura bude pro turisty i místní obyvatele k dispozici na obecních a městských úřadech obcí a kulturních informačních centrech.

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje.