Nová Ves

Nová Ves - znak

nova_ves1Obec Nová Ves se nachází cca. 3 km jižně od Oslavan a západně od Ivančic. Rozkládá se v Boskovické brázdě, na okraji přírodních parků Oslava a Střední Pojihlaví v nadmořské výšce 278 m.n.m. Nová Ves je bývalou vinařskou obcí, ležící na pomyslné křižovatce mezi Ivančicemi s vinařskou oblastí Dolnokounicka (na východě), bývalou těžební oblastí Rosicko-Oslavanska (na severu), Znojemskem (na jihu) a Vysočinou (na západě). V obci se nachází Školní sportovní areál, jehož součástí je víceúčelová teleskopická krytá hala pro míčové sporty, dvě tělocvičny, krytý plavecký bazén s veškerým zázemím.

Na území obce najdete pramen Svatá voda, pramen velice chutné minerální vody, nacházející se v bočním údolíčku severně od obce. Údolíčko u řeky Oslavy je v létě vyhledávaným cílem rekreantů, dětských táborů a také zde najdeme vhodná místa pro koupání.  Poblíž vede žlutě značená cesta z Oslavan údolím řeky Oslavy k Senoradskému mlýnu. Místní krásná příroda nabízí i možnost využití různých cyklotras. Mezi pamětihodnosti obce patří barokní socha sv. Jana Nepomuckého od novoveského kameníka Mayera a památník obětem obou světových válek. Venkovský charakter obce podtrhuje, že zde působí zemědělské družstvo i soukromý zemědělec.

 
Nejvýznamnější každoroční akce v obci:

V přírodně atraktivním údolí u řeky Oslavy jsou místními obyvateli pořádány různé akce, například dětský den, závody malotraktorů či netradiční hasičské závody. Na konci září se konají tradiční Rozmarýnové hody.

 

 

Kontaktní údaje:nová ves1

Obec Nová VesNová Ves - bazénIMG_0647 (1)
Nová Ves 67
664 91 Nová Ves

Tel: 546 423 268
E-mail:
podatelna@novaves-bv.cz
www.novaves-bv.cz